Bio

Annemarie Brijder – BioAnnemarie Brijder Opera Montpellier

Muziek in een paar zinnen
Van de economische crisis tot het NOS journaal en van de liefde tot de drank. Annemarie zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal haar publiek mee in haar zoektocht

Haar liedjes worden vergeleken met die van de muzikale cabaretières Anais (FR) en Katinka Polderman. Ook is de invloed van Renaud, Melanie en Harrie Jekkers hoorbaar.

Annemarie treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Naast haar concerten maakt ze ook theater. In 2016 ging haar eerste muzikale theatervoorstelling ‘Geen geheimen’ in première, die ze samen schreef en speelde met Freek Duynstee.

Annemarie Brijder Les Nuits du Chat

Een korte geschiedenis
Tijdens een kleinkunstcursus in haar studententijd schreef Annemarie haar eerste liedje (met de verheven titel “De koe zegt boe”). Daar beleefde ze dermate veel lol aan dat ze sindsdien niet meer is gestopt met schrijven. In 2009 richtte ze het 5-koppige muzikale ensemble Vélo Volé op. Met hun grotendeels maatschappijkritische repertoire stond de groep regelmatig op Amsterdamse podia, o.a. bij politieke manifestaties. In 2013 werd Annemarie toegelaten tot een opleiding voor popmuzikanten in het Zuid-Franse Montpellier. Dit luidde het begin in van haar soloproject. Sinds 2015 is Amsterdam weer haar thuisbasis. In mei 2018 verscheen haar eerste EP getiteld ‘Evenwicht’.

Annemarie Brijder in cafe

 

music icon_50 facebook icon_50 email icon_50

TERUG