Bio

Annemarie Brijder Opera Montpellier

 

Chansons in Nederlands en Frans

 

Van darmbacteriën tot het NOS journaal en van de liefde tot de dood. Annemarie zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht.

Annemarie, van oorsprong bioloog, treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Ze stond met haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ onder andere op het Delft Fringe Festival, in verschillende theaters en op poëziepodia. Ze stond in de finale van het Utrechts Kleinkunst Festival, waar ze de Aanmoedigingsprijs won. In Frankrijk speelde zij onder meer op chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en verzorgde zij meermaals het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil.

In 2017 verscheen haar debuutalbum ‘Evenwicht’ en in 2018 het Franstalige ‘Tu verras bien’. In 2019 kwam de single ‘Liever’ uit en in 2022 het live album ‘Live in Monster’.

Haar liedjes worden vergeleken met die van chansonnière Lynda Lemay en cabaretières Anais (F) en Katinka Polderman. Ook is de invloed van Renaud en Melanie hoorbaar.

Naast haar concerten maakt Annemarie ook theater. In 2016 ging haar muzikale theatervoorstelling ‘Geen geheimen’ in première, die ze samen schreef en speelde met Freek Duynstee.

 

 

Achtergrond

 

Tijdens een kleinkunstcursus in haar studententijd schreef Annemarie haar eerste liedje (met de verheven titel “De koe zegt boe”). Daar beleefde ze dermate veel lol aan dat ze sindsdien niet meer is gestopt met schrijven. In 2009 richtte ze het 5-koppige muzikale ensemble Vélo Volé op. Met hun grotendeels maatschappijkritische repertoire stond de groep op podia in en rond Amsterdam en speelde regelmatig bij politieke manifestaties. In het Zuid-Franse Montpellier volgde ze een opleiding tot pomuzikant . Dit luidde het begin in van haar soloproject. Ze speelt afwisselend in Nederland en Frankrijk.

 

music icon_50 facebook icon_50 email icon_50

TERUG