Bio

Annemarie Brijder Opera Montpellier

Chansons in Nederlands en Frans
Van darmbacteriën tot het NOS journaal en van de liefde tot de dood. Annemarie zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht.

Annemarie, van oorsprong bioloog, treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Ze stond met haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ onder andere op het Delft Fringe Festival, het Amsterdams Kleinkunst Festival en op Landjuweel in Ruigoord. In Frankrijk speelde zij onder andere op chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en verzorgde zij het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil in Vauvert.

In 2017 verscheen haar debuutalbum ‘Evenwicht’ en in 2018 het Franstalige ‘Tu verras bien’.

Haar liedjes worden vergeleken met die van chansonnière Lynda Lemay en cabaretières Anais (F) en Katinka Polderman. Ook is de invloed van Renaud, Melanie en Harrie Jekkers hoorbaar.

Naast haar concerten maakt Annemarie ook theater. In 2016 ging haar eerste muzikale theatervoorstelling ‘Geen geheimen’ in première, die ze samen schreef en speelde met Freek Duynstee.

Achtergrond
Tijdens een kleinkunstcursus in haar studententijd schreef Annemarie haar eerste liedje (met de verheven titel “De koe zegt boe”). Daar beleefde ze dermate veel lol aan dat ze sindsdien niet meer is gestopt met schrijven. In 2009 richtte ze het 5-koppige muzikale ensemble Vélo Volé op. Met hun grotendeels maatschappijkritische repertoire stond de groep op podia in en rond Amsterdam en speelde regelmatig bij politieke manifestaties. In 2013 werd Annemarie toegelaten tot een opleiding voor popmuzikanten in het Zuid-Franse Montpellier. Dit luidde het begin in van haar soloproject. Sinds 2015 is Amsterdam weer haar thuisbasis en speelt ze afwisselend in Nederland en Frankrijk.

music icon_50 facebook icon_50 email icon_50

TERUG