Nieuws

Nieuwe EP! Live in Monster

30 maart 2022. Heel erg blij met de komst van de nieuwe EP! Live in Monster. Opgenomen tijdens een concert in de Cultuurschuur in mijn geboorteplaats Monster. Wat was dat een bijzonder fijn en intiem concert. Veel dank aan Karin van Kooten voor haar geweldige (geïmproviseerde!) vioolspel, Gijs Steenbergen voor de opnames en de mix, Pier-Durk Hogeterp voor de mastering, en Gerda van de Cultuurschuur voor de gastvrijheid. En bovenal lieve mensen in het publiek voor het meeleven en -zingen!

WOS radio had de primeur, de dag voor de release sprak ik erover bij de Ochtendshow.

Hobbels

 

 

30 april 2021. Vandaag heb ik dit nieuwe liedje online gezet. Hoop enorm iedereen in de zomer weer bij een concertje te mogen zien. Tot die tijd, liefs en AKG.

 

Aflopende zaak

 

 

8 maart 2021. Nu er geen optredens zijn, is er wel alle ruimte om de ukelele, de banjo en ook de computer wat verder te ontdekken. Een opname uit de huiskamer: Aflopende zaak.

 

Evenwicht

 

 

31 juli 2020. Omdat de Pride dit jaar vooral binnen en online plaatsvindt, bij deze mijn bijdrage vanuit de huiskamer: m’n liedje Evenwicht. Toch een fijn pride feest iedereen!

 

Nooit alleen

 

 

22 maart 2020. Om iedereen die momenteel net zoals ik (ben verkouden) alleen thuis zit een hart onder de riem te steken. En omdat ik het als bioloog ook wel zonde zou vinden als in deze tijden alle microben over een kam worden geschoren…!

Sterkte allemaal! En niet vergeten he, je bent nooit alleen.

 

Allermooiste, in de huiskamer bij Sofar

 

 

23 november 2019. In oktober speelde ik in een overgezellige huiskamer in Leiden voor Sofar Sounds. Ze maakten deze opname van het liedje Allermooiste.

 

Interview over de liedjes en de dieren

Interview in Groot Westland

21 augustus 2019. Ik mag op ‘de pijp’ plaatsnemen voor Groot Westland om te vertellen over de liedjes en mijn werk voor de dieren. Het hele interview vind je hier op pagina 36.

Taribush Kuna Festival

 

Annemarie Brijder Taribush Kuna Festival 2019

 

16 juli 2019. Komend weekend sta ik op het prachtige Taribush Kuna Festival. Erg blij om voor het derde jaar op rij deel uit te mogen maken van dit gave feestje middenin de natuur. Werkelijk een van de meest bijzondere festivals in Nederland die ik ken. Voor wie het nog niet kent, twijfel niet, pak je tent en kom naar Dwingelderveld!

 

Release nieuwe single: Liever

 

single Liever

 

28 mei 2019. Vandaag is mijn single Liever verschenen! Voor deze opname had ik het grote plezier samen te werken met Karin van Kooten op viool, Merijn van de Wijdeven op bass en Hidde Wijga op piano. Liever is online te beluisteren op alle bekende platforms, waaronder Spotify en iTunes.

 

Prijs op Utrechts Kleinkunst Festival

 

Utrechts Kleinkunst Festival 2019

 

16 mei 2019. Bijzonder feestelijke avond afgelopen zaterdag in het prachtige Schiller Theater ‘Place Royale’ in Utrecht. In het monumentale theater – waar Mozart op z’n tiende nog gespeeld heeft (ja nee echt!) – vond de finale van het 11e Utrechts Kleinkunst Festival plaats. Samen met Helena Hulsman (percussie, zang) ontvingen wij de Aanmoedigingsprijs! We zullen avondvullend terugkomen in het Schiller Theater.

 

Interview Annemarie in Zij aan Zij

 

 

10 april 2019. Naar aanleiding van mijn liedje ‘De god van Kees’ werd ik geinterviewd door het blad Zij aan Zij. Een leuk interview over liedjes, politiek en natuurlijk de liefde.

 

De god van Kees

 

 

8 januari 2019. Stomverbaasd en ook een beetje geschrokken van het nieuws over de Nashville-verklaring en het ondertekenen door SGP-leider Kees van der Staaij. Als reactie schreef ik het liedje ‘De God van Kees’ – een bewerking van Joan Osborne’s ‘One of us’. Nieuws- en opiniewebsite Joop publiceerde het.

 

Voorprogramma Yves Duteil in Vauvert

 

Concert met Yves Duteil Vauvert

 

29 oktober 2017. Een grote eer en wat een groot plezier om het voorprogramma van Yves Duteil in Vauvert te mogen verzorgen. Ik ben opgegroeid met zijn liedje ‘Prendre un enfant’, een lievelingsliedje van mijn moeder. En nog altijd maakt hij prachtige, breekbare chansons. Ik raad iedereen die hem niet kent aan z’n liedjes te gaan ontdekken.